Jag e på, och Pere, du MÅSTE våga prata och skriva på svenska! Hur mycket fel du än gör och hur lite vi än förstår dig så kommer du att lära dig snabbare om du slopar engelskan. Och Tomasz, hur klarar du dig utan europeiskt kaffe? Hur smakar den amerikanska espresson?
den amerikanska motsvarighenetn till kaffe, som de envisas med att kalla för coffee, smakar aptvättvatten.
det går dock att köpa ok bönor i affären och mala på plats.
ett annat alternativ är att betala fyrdubbelt pris på starbucks, men det funkar nog bara om man tycker om smaksatt kaffe - jordgubb o vanilj o annat blääää....
en rolig detalj är att folk på jobbet är jätteglada när de ska på en tur till sverige och danmark - då kan man nämligen få tag på svenska zoegas....
In June I revisited one of my favourite places in the world, Innsbruck, together with a couple of friends. We spent four days hiking, talking and enjoying the local food, beer and wine. I also visited Tyrolia in search for a book about bread baking and purchased "Brot" by Bernd Armbrust.
I have probably been baking bread on ten occasions in my life so far. During the last months I had a feeling that this is something that I maybe should learn a little bit better. Hence the book.
I really appreciate, as a novice, the German simpliness and love for bread that is conveyed by the author. I decided to go with each of the recepies in the book to discover the bread palet of Herr Armbrust. When I am done, I guess I will either use the recepies we liked the most again, or try to alter them in order to create new pieces according to our taste in flavour, structure, aroma and occasional wickedness.
This blog is an aswer to a request by two people, who had a suggestion that I describe my adventures and creations in the form of a blog: my wife Daria and my friend Albert.
6 comments:
Italia por supuesto! I något ostdistrikt, Parmigiano Reggiano. Reggio Emilia eller Parma... Vad vinner jag?
Anna!!! Det är du!! Jag tror att det är i Bologna...
Jag vinner istället!
well goin'! you win both, since you're both right! the price is un café. short. strong. spanish. not american.
where and when?
Somewhere in Malmö/Lund on three weeks?
Jag e på, och Pere, du MÅSTE våga prata och skriva på svenska! Hur mycket fel du än gör och hur lite vi än förstår dig så kommer du att lära dig snabbare om du slopar engelskan. Och Tomasz, hur klarar du dig utan europeiskt kaffe? Hur smakar den amerikanska espresson?
den amerikanska motsvarighenetn till kaffe, som de envisas med att kalla för coffee, smakar aptvättvatten.
det går dock att köpa ok bönor i affären och mala på plats.
ett annat alternativ är att betala fyrdubbelt pris på starbucks, men det funkar nog bara om man tycker om smaksatt kaffe - jordgubb o vanilj o annat blääää....
en rolig detalj är att folk på jobbet är jätteglada när de ska på en tur till sverige och danmark - då kan man nämligen få tag på svenska zoegas....
Post a Comment